Historie

Lykkeslund er en ægte slægtsgård i ordets bedste betydning da slægten kan spores på gården så langt tilbage som i 17-tallet. I løbet af den periode er det to gange sket, at en nevø af familien har overtaget gården, formodentligt pga. barnløshed og i hvert fald den ene gang skyldes dette dødsfald af gårdens 2 voksne børn med ganske kort mellemrum – formodentligt under Den Spanske Syge – det passer med perioden.

I 1799 udflyttedes gården fra Uggerslev by men var fortsat fæstegård under Gyldensten Gods. 1906 blev gården frikøbt til selveje at Knud Peder Christensen som er Lars’ tipoldefar og herfra skriver den traditionelle slægts-gårdshistorie sig. Lars er således 5 generation på stedet.

Oprindelig har gården bestået af 4 længer stråtækt bindingsværk men i starten af det 19. århundrede byggedes de 3 længer som i dag omkranser gårdspladsen i hvis midte knejser et enormt lindetræ som af fagfolk skønnes til at være omkring 100 år gammelt. Dette gårdtræ blev i vinteren 2013 kraftigt beskåret så der tilbage af kronen kun var ca. 1/4.

Stuehuset forblev stråtækt bindingsværk frem til 1959 hvor man tog det nuværende stuehus i brug. Det blev bygget at Jacob Marinus Nielsen – Lars’ farfar og grunden var, at hans kone – Marie Nielsen, som var barnefødt på stedet, på daværende tidspunkt led af en så fremskreden sclerose at hun var tvunget til at bruge kørestol, hvilket ikke var muligt i det gamle stuehus. Jacob byggede således det nye hus umiddelbart foran det gamle som derefter blev revet ned.

Holegården har siden 2004 tjent som medarbejderbolig, fungerende som et bofællesskab med plads til max. 5 personer der deler køkken og bad/toilet. Værelserne er af meget forskellig størrelse og fordeles efter først-til-mølle principet men huset har en dejlig sjæl og ligger i gå-afstand fra arbejdspladsen og for det meste har beboerne et godt fællesskab.